Grootste dansprijs ter wereld in zijn soort, gewoon in Rotterdam

Zaterdagavond 23 juni werden na afloop van de finale van eerste editie van Rotterdam International Duet Choreography Competition (RIDCC) de winnaars bekendgemaakt. Danae Dimitriadi & Dionysios Alamanos wonnen de hoofdprijs bestaande uit een productiebudget van € 100.000. Dit is de grootste dansprijs ter wereld in zijn soort.Danae Dimitriadi & Dionysios Alamanos uit Griekenland wonnen met het stuk 'Uncia' de hoofdprijs van RIDCC en krijgt de mogelijkheid om een nieuwe productie te maken bij het productiehuis van Theater Rotterdam i.s.m. Scapino Ballet Rotterdam met een productiebudget van maar liefst € 100.000.

 

De jury over het winnende dansstuk: “The jury was fascinated by the original and brave choice to stick to a very simple starting point, and work that out until it becomes an overwhelming experience to watch. The piece felt complete and was a composition.”

 

Ook werden er nog andere prijzen ter stimulering van het ondernemerschap uitgereikt en waren er acht gezelschappen die partner zijn van RIDCC die aan geselecteerde deelnemende choreografen de kans geven om een eigen productie te maken tijdens het theaterseizoen 2018-2019.

 

Klik hier voor het complete persbericht.

 

Jury

De jury van de eerste editie van RIDCC bestond uit Samuel Wuersten (Holland Dance Festival), Guy Weizman, Roni Haver (Club Guy and Roni), Ed Wubbe (Scapino Ballet Rotterdam), Mira Helenius Martinsson (Norrdans), Dave Schwab (Theater Rotterdam), Peggy Olislaeger (Rambert) en voorzitter Jan Zoet (directeur Academie voor Theater en Dans, HKA).

 

RIDCC 2019

RIDCC is een initiatief van Maya Roest en Mischa van Leeuwen, allebei ervaren dansers bij Scapino Ballet Rotterdam. Rotterdam International Duet Choreography Competition is een choreografiewedstrijd speciaal voor duetten in alle dansstijlen. Het concours wil talentontwikkeling in de dans stimuleren. De volgende editie is op 27 t/m 29 juni 2019 in Theater Rotterdam. De inschrijving voor deelname aan opent op 1 januari en sluit op 1 maart 2019.

 

Klik hier voor meer info.

Cookies
We gebruiken cookies om uw bezoek aan deze website zo plezierig mogelijk te maken. We onthouden bijvoorbeeld uw persoonlijke instellingen. Ook gebruiken we Google Analytics om inzage te krijgen in de gebruiksvriendelijkheid van de website en deze vervolgens te kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie