Fleetwood Mac, The incredible story

The Cosmic Carnival
Het roerige verhaal van Fleetwood Mac van A tot Z
do 27 feb 20:15 - 22:55
do 27 feb ’20
20:15 - 22:55
  • do 27 feb ’20
    20:15 - 22:55
    Theaterzaal

Rockband The Cosmic Carnaval  vertelt het roerige, maar vooral indrukwekkende verhaal van de bijzondere band Fleetwood Mac. Van de bluesperiode in het Londen van de jaren zestig tot de Amerikaanse hitsuccessen van de jaren zeventig en daarna. Verschillende klassiekers, zoals ‘Albatross, ‘Dreams’ en ‘Go Your Own Way’ passeren vanzelfsprekend de revue.  

Eind jaren zestig veroverde het Britse Fleetwood Mac, onder aanvoering van Peter Green en Jeremy Spencer, de wereld met een mix van rauwe powerblues en psychedelica. De hitlijsten werden bestormd met nummers als 'Oh Well', 'Black Magic Woman' en 'Need Your Love So Bad'. Dramatische wendingen in de persoonlijke levens van de muzikanten zorgden voor tal van bezettingswisselingen, waarna de band in nog geen tien jaar transformeerde tot één van de populairste popgroepen allertijden. Met de Amerikaanse songwriters Stevie Nicks en Lindsey Buckingham aan het roer werd in 1978 werd het album ‘Rumours’ uitgebracht, symbolisch voor de aanhoudende spanningen binnen de groep en nog steeds één van de best verkochte albums tot op de dag van vandaag. 

Wereldberoemd, mede vanwege de vele intriges, personeelswisselingen en mystiek rondom optredens, maar vooral dankzij een reeks ijzersterke, tijdloze hits. Een oeuvre om van te smullen, in een nieuw licht gezet door The Cosmic Carnaval, winnaar van de Grote Prijs van Nederland en al ruim tien jaar één van de meest gevierde live-acts van de Lage Landen. Een uniek repertoire met een diversiteit en dynamiek waar deze Rotterdamse zonder twijfel geweldig mee uit de voeten kan.

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Credits

zang en gitaar: Nicolas Schuit en Frank Schalkwijk | zang en toetsen: Indra Kartodirdjo en Gerben van Etten | zang: Wies Delouise | zang en bas: Michael Trouserhouses | drums: Kaj van Driel