Dit is Delft

Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries & Jan Dirk van der Burg
Wat is er typisch Delft, deze heren zoeken het uit!
vr 4 okt 20:15
vr 4 okt ’19
20:15
  • vr 4 okt ’19
    20:15
    Theaterzaal

Bestaat er zoiets als dé Nederlandse volksaard? En wat zijn onze volkomen- en onvolkomenheden? NRC-columnist Marcel van Roosmalen, Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van den Burg en Roelof de Vries (Radio 1-presentator en Slimste Mens winnaar) proberen in ‘Dit is Delft’ het antwoord te vinden. Met gastoptredens van wethouder Bas Vollebregt en nachtburgemeester Leo Quack.

Met een gezonde portie tegenzin gaan de mannen door heel het land ter plaatse op onderzoek uit. Als Fotograaf des Vaderlands zoekt Jan Dirk van der Burg in beeld naar wat er zo typisch Delfts is. NRC-columnist en allround cynicus Marcel van Roosmalen schrijft op zijn geheel eigen wijze een lokaal verhaal. Radio 1-presentator en Slimste Mens Roelof de Vries brengt harde feiten over Nederland in het algemeen en over Delft in het bijzonder. Daarnaast interviewen de heren wethouder Bas Vollebregt en nachtburgemeester Leo Quack en peilen ze bij het publiek de kennis over Nederland en Delft.
 

Over Marcel van Roosmalen, Roelof de Vries en Jan Dirk van der Burg:
Roelof de Vries won de zomereditie van De Slimste Mens 2018 en presenteert meerdere programma’s op Radio 1. Marcel van Roosmalen is columnist voor NRC Handelsblad, schrijft boeken en is een graag geziene gast op radio en tv. Jan Dirk van der Burg maakte afgelopen zomer een succesvolle Parade-voorstelling en is sinds september 2018 Fotograaf des Vaderlands, een ambt dat hij twee jaar lang bekleedt.

  • “Het valt op hoe treffend onze Fotograaf des Vaderlands Nederland naar zijn tragikomische zelf laat kijken.” – Matthijs van Nieuwkerk over Jan Dirk van der Burg
  • “Hij heeft een arendsoog voor het menselijk tekort.” – Matthijs van Nieuwkerk over Marcel van Roosmalen
  • “Ken ik niet.” - Matthijs van Nieuwkerk over Roelof de Vries
     

[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Gastoptredens door Bas Vollebregt en Leo Quack!