The Children

Het Nationale Theater
Welke wereld laten we na voor onze kinderen?
do 19 sep 20:15
do 19 sep ’19
20:15
  • do 19 sep ’19
    20:15
    Theaterzaal

Eric de Vroedt (o.a. The Nation) brengt déze Britse theaterhit, waarin het klimaatprobleem invoelbaar wordt gemaakt, naar Nederland. Volgens The New York Times schreef de jonge auteur Lucy Kirkwood ‘een verbijsterend en opwindend stuk, vol kippenvelmomenten en suspense’. Sylvia Poorta, Stefan de Walle en Antoinette Jelgersma schitteren in dit grimmig en grappig conversatiestuk vol vlijmscherpe dialogen.

Hoeveel ben je bereid om op te offeren voor anderen?
Het gepensioneerde echtpaar Hazel (Antoinette Jelgersma) en Robin (Stefan de Walle) genieten samen van een zorgeloos bestaan aan de Britse kust. Jarenlang werkten ze als kernfysici voor een kerncentrale. Nu doen ze elke dag yoga en bestieren samen een ecologische boerderij. Op een dag staat hun oud-collega Rose (Sylvia Poorta) voor de deur, die ze al 40 jaar niet meer gezien hebben. Tussen de drie ontspint zich een prikkelend steekspel, vol provocatieve insinuaties. Dan doet Rose een verpletterend voorstel dat verstrekkende gevolgen heeft, voor hun eigen leven en voor dat van komende generaties...

Uitverkochte zalen op West End en Broadway
'The Children' ging in 2016 in première op West End. Het was een groot succes en werd genomineerd voor twee Tony-awards. Het jaar daarna was het te zien op Broadway. Schrijver Lucy Kirkwood oogstte lovende kritieken van de Amerikaanse pers. Het stuk werd geroemd om zijn gelaagdheid en hoe Kirkwood het rationele aan het empathische verbindt.


Regisseur Eric de Vroedt was meteen gegrepen door het stuk: “The Children belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier. Drie babyboomers staan voor de keuze: ga ik verder met mijn comfortabele leven of neem ik mijn verantwoordelijkheid en ruim ik de rotzooi op die wij zelf hebben veroorzaakt? Dat is ook een vraag die ik me stel: Welke wereld laten we na voor onze kinderen?”


'The Children' drukt je op een slimme manier met je neus op te feiten
“Deze voorstelling hebben we heel bewust duurzaam geproduceerd” zegt Maze de Boer decorontwerper en beeldend kunstenaar. “Het verhaal dwingt je ook om over je eigen handelen na te denken. De meubels op het toneel komen uit eerdere voorstellingen. Voor de constructie van het decor hebben we zo min mogelijk materiaal verbruikt en het is eenvoudig te vervoeren.” Lotte Goos, kostuumontwerper: “Er zijn al zoveel kleren op de wereld. De winkels, de webshops en de kledingkasten puilen uit. Ik heb voor deze productie niets nieuws gekocht. Alle kostuums hebben we gemaakt met kledingstukken uit onze kostuumopslag.”
 


[toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]

Welkom bij de gratis inleiding om 19.15 uur

“De voorstelling belicht het klimaatprobleem op een fantastische manier en het inspireerde ons om anders te gaan werken.”

Eric de Vroedt

Credits

regie: Eric de Vroedt | tekst: Lucy Kirkwood | vertaling: Rik van den Bos | spel: Antoinette Jelgersma, Stefan de Walle en Sylvia Poorta | foto's: Sanne Peper |