Het jaar 250 na Beethoven

Floris Kortie en Vera Kooper
Bevlogen Beethoven Talk
do 16 dec 20:15
do 16 dec ’21
20:15
  • do 16 dec ’21
    20:15
    Theaterzaal

Floris Kortie (Podium Witteman) en pianiste Vera Kooper laten zien en horen hoe Beethoven onze wereld heeft veranderd. Gewapend met historisch bewijsmateriaal en aan de hand van persoonlijke ontboezemingen, geschiedkundige spoedcursusjes, obscure YouTube-filmpjes en de allermooiste muziek ooit geschreven.

Sinds 1770 heeft de woeste, romantische en stokdove componist ons de weg geleid en nog steeds raakt hij iedereen. Presentator en klassieke-muziekfan Floris Kortie laat zien waarom Ludwig van Beethoven was uitverkoren om ons met zijn revolutionaire muziek de moderne tijd in te loodsen.

Uit de pers:

  •  ‘…oprecht en doortimmerd biografisch muziektheater dat met verve wordt gebracht.’ (**** NRC)
  •  'Het gelaagde pianospel van Vera Kooper sluit goed aan bij Floris Kortie in Het jaar 250 na Beethoven. Zo schetsen [zij] gezamenlijk een vrij compleet beeld van Beethoven als gewone sterveling én als onsterfelijk kunstenaar.' (**** de Volkskrant)
  • 'Hij [Floris] vertelt vlot en weet de aandacht goed vast te houden....over de levensloop én de achterliggende gedachten van de componist...Kooper speelt ondertussen een sonate van Beethoven, die de tekst sferisch ondersteunt, waardoor de woorden nog meer impact krijgen. De pianiste speelt gedurende de hele voorstelling veel sonates en doet dat met een indrukwekkende intensiteit.' (Scènes)

[toegangsprijs inclusief drankje]

Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken heb je een geldig coronatoegangsbewijs nodig. Dit is een negatieve testuitslag (testbewijs), of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Voor een prettig en veilig verloop, zijn de voorstellingen tot 1 januari 2022 ongeplaceerd. Je krijgt direct voorafgaand aan de voorstelling een plaats van ons toegewezen. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour.

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.