Lampje

Maas theater en dans (8+)
Een woest en ontroerend muzikaal avontuur
zo 24 okt 16:00
zo 24 okt ’21
16:00
  • zo 24 okt ’21
    16:00
    Theaterzaal

Wegens groot succes en uitverkochte voorstellingen opnieuw op het programma! Naar het bekende jeugdboek van Annet Schaap, in regie van Monique Merkx.

Lampje, de dochter van een vuurtorenwachter, komt in een stormachtig avontuur terecht. Alleen en verloren ontmoet ze geheimzinnige zeewezens, droevige kermisklanten en woeste piraten. En steeds overtreft ze zichzelf in dapper, volhardend en liefdevol zijn. Moniek Merkx maakt een theaterbewerking van Lampje, het succesvolle jeugdboek van Annet Schaap dat euforische recensies kreeg en vier boekenprijzen won waaronder de Gouden Griffel. De theaterversie van Lampje is een beeldende vertelling met een poëtisch uitzicht op zee, woeste drinkmuziek en droevige verlangliedjes van Djurre de Haan (AWKWARD i). Van de makers van onder andere 'Hallo familie', 'Liefde' en 'Alleen op de wereld."

Uit de pers:

  • "Spannende momenten worden voor het jongere publiek mooi gedoseerd met de nodige humor". Telegraaf (★★★★)
  • "Lampje is puur genieten. (...) een intens mooie, melancholieke en toch grappige voorstelling. Een waar je ademloos naar kijkt. (...). Werkelijk alles is mooi aan deze Lampje." Noord-Hollands Dagblad
  • “Herkenning en verbazing in ode aan de verbeelding. (…) Keer op keer volgt herkenning, gecombineerd met verrassing en verbazing. Precies zoals in het boek. Daar kan geen realistische film- of televisieversie tegenop.” Scènes (★★★★★)
  • “Een betoverende voorstelling” Kidsweek (★★★★)
  • "De verhouding tussen spanning en humor is zeer wel overdacht gedoseerd. Hierdoor blijf je ook tijdens grappige scènes erg goed in de spanning van het verhaal zitten" (...) Ontwerpster Sanne Danz heeft in mijn ogen een meesterwerkje gecreëerd.” Theaterparadijs (★★★★★)
  • "Fantastisch goede acteurs, die je weten te raken met hun spel." I Love Theater (★★★★★)
  • "Lampje is zó levensecht dat het lijkt alsof ze uit het boek tevoorschijn is gesprongen. Actrice Rosa van Leeuwen is de ster van de voorstelling.” Trouw (★★★)
  • “Dankzij haar ondeugende oogopslag en onverstoorde, jeugdige stoutmoedigheid is Van Leeuwen een onweerstaanbare Lampje.” Volkskrant (★★★)

Regisseur Moniek Merkx over 'Lampje':

“Het is een prachtig tijdloos boek met waanzinnig veel verrassende wendingen. Wij mogen de eerste theaterbewerking maken en met de lyrische muziek van Djurre de Haan gaat mijn hart meteen al sneller kloppen. Lampje is in feite weer een coming-of-age verhaal, ik heb er al meerdere verteld. In zo’n stormachtige periode zit altijd veel diepte en het is ontroerend om te zien hoe Lampje met vallen en opstaan steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Voor iedereen dus veel groeilessen aanwezig.”


Bezoek ons met een coronatoegangsbewijs

Om voorstellingen in Theater de Veste te bezoeken is het voor bezoekers vanaf 13 jaar om een geldig coronatoegangsbewijs te hebben. Voor kinderen onder de 12 jaar geldt dat zij niet verplicht zijn om zich te laten testen, echter is dit wel aan te raden. Een geldig coronabewijs is een negatieve testuitslag (testbewijs) zijn, of een vaccinatiebewijs of een bewijs dat je hersteld bent van corona (herstelbewijs). Deze dien je in de CoronaCheck-app of geprint via CoronaCheck.nl in een QR-code om te zetten. Lees meer...

Coronamaatregelen

We volgen de actuele richtlijnen en verplichtingen van onze branche-organisatie en de rijksoverheid. Vooralsnog wordt bij de voorstellingen tot en met 1 november 2/3 van het aantal beschikbare kaarten verkocht. Mocht een voorstelling vanwege coronamaatregelen onverhoopt niet gespeeld kunnen worden, dan ontvang je je aankoopbedrag van je tickets retour.

In Theater de Veste zorgt het luchtbehandelingssysteem voor optimale ventilatie en is de luchtverversing conform de bestaande eisen uit het bouwbesluit en de geldende landelijke richtlijnen van de rijksoverheid.


Credits

Naar het gelijknamige boek van Annet Schaap, uitgegeven door Em. Querido’s Uitgeverij, Amsterdam | Bewerking, regie: Moniek Merkx | Spel: Anne Fé de Boer, Rosa van Leeuwen, Nanette Edens, Freek Nieuwdorp, Gianni Noten | Live muziek: Djurre de Haan (AWKWARD i), David Corel | Composities: Djurre de Haan