Micha Wertheim voor alle duidelijkheid

Micha Wertheim
Prikkelend, tergend, ontregelend en tegendraads
do 13 feb 20:15 - 22:15
do 13 feb ’20
20:15 - 22:15
  • do 13 feb ’20
    20:15 - 22:15
    Theaterzaal

Na het experimentele tweeluik ‘Ergens anders’ en ‘Iemand anders’ is Micha Wertheim terug in de theaters met een cabaretvoorstelling. ‘Micha Wertheim Voor Alle Duidelijkheid’ gaat over het verlangen naar de toestand vóór alle duidelijkheid. De behoefte onbevangen in het leven te staan. Kennis kan een muur worden, die alle schoonheid aan het zicht onttrekt. Nu alles altijd en overal duidelijk is, wordt verdwalen steeds lastiger.

In zijn zevende voorstelling keert hij terug naar de vorm waarmee hij begon: stand-up. Persoonlijk, grappig en zonder opsmuk. Zoals altijd is hij scherp, soms ongemakkelijk, maar vooral laat hij zien dat goede grappen nog steeds van levensbelang zijn.

De pers over Micha:

  • de Volkskrant ★★★★★ over ‘Micha Wertheim voor Zichzelf’: “Een duizelingwekkende voorstelling waarin hij het publiek op talloze manieren treitert, uitdaagt en op het verkeerde been zet. Onnavolgbaar en hilarisch. Fabelachtig mooi en uniek.”
  • NRC Handelsblad ★★★★★ over ‘Micha Wertheim voor Zichzelf’: “In dit met academisch vernuft opgetrokken spiegelpaleis zet het genie Wertheim ook zichzelf op virtuoze wijze gevangen. Dit is een voorstelling waar je eindeloos op blijft kauwen. Chapeau.”
  • De Telegraaf ★★★★★ over ‘Micha Wertheim voor Zichzelf’: “Zo duivels goed, dit moet je gewoon gaan zien.”
  • NRC Handelsblad over het tweeluik ‘Ergens Anders’ en ‘Iemand Anders’: “Een brutale en radicale theatercoup en je kan niet anders vaststellen dan dat Wertheim historie schreef. Het was een samenzwering met zijn publiek die alle aanwezigen medeplichtig maakte. Het was ook de climax van zijn oeuvre.”

[reprise | toegangsprijs inclusief drankje | bewaakte garderobe]