De Verre-terug-Kijker

De Dansacker i.s.m. Vrienden van De Dansacker
za 24 jun - zo 25 jun
za 24 jun ’17
-
zo 25 jun ’17

De Verre-terug-Kijker is een professioneel opgezette dansvoorstelling, gedanst door de leerlingen van De Dansacker
In een mooi kasteel – in de huidige tijd – wonen een koning en koningin met hun dochters. De kinderen zijn voornamelijk bezig met hun telefoon, iPad en zichzelf. Zeer verwend door hun ouders met alles wat ze zich maar wensen, maakt niet veel meer indruk op ze. Een bevriende tovenaar is het gedrag van de prinsessen zo zat dat hij ze een lesje wilt leren. Met een betoverde verrekijker, die kijkt naar het verleden en het heden, leren de prinsessen een les voor het leven. Maar dat gaat niet zo gemakkelijk.

De voorstelling is een mooie mix van allerlei verschillende dansstijlen; ballet, hiphop, modern, jazz, breakdance, musical en streetdance
De leeftijd van de kinderen die mee dansen is zeer gevarieerd. Er zijn o.a. muizen op het kasteel, slangen op het eiland waar de prinsessen in het verhaal aanspoelen. Een greep uit de andere rollen uit het verhaal zijn dienstmeisjes, ministers en circuspaarden, piraten, paradijsvogels, schoenpoetsers, de karavaan en de Sultan met zijn Arabische prinsessen. Alle dansers/danseressen hebben een op maat gemaakt kostuum passend bij de rol die ze dansen. Het is een feest om naar te kijken!